MAF

Het ontstaan van MAF

Wie zit er nu achter maf? Dit staat nergens, die opmerking krijg ik wel eens … om aan deze nieuwsgierigheid te voldoen wat uitleg over het ontstaan.

Eigenlijk is dat helemaal niet belangrijk! We zijn samen, groeien samen en dat is MAF.

Als dat maar het belangrijkste is wat je onthoudt, hier wat achtergrond voor de honger te stillen.

Ik was op zoek naar een plek waar ik kon uitwisselen. Wat meer met mijn stenen bezig kon zijn. Mijn interesse in natuur en natuurproducten te delen, naar iets. Geregeld kwam ik het woord vrouwencirkel tegen en dat voelde erg goed aan. Alle bestaande vrouwencirkels in de buurt die ik tegen kwam waren vooral commercieel gebaseerd. Dit was niet wat ik zocht. Het was duur en vertrekt van kennisdeling van een persoon naar anderen toe. Ik zocht een uitwisseling tussen gelijk gestemde waar we allemaal gelijk zijn, bijdragen en delen. Voor mij is dat wat ik voel bij een vrouwencirkel. Een warme thuis haven van ontmoetingen, steun en wijsheid zonder oordeel. Dit vond ik niet in de buurt. Mijn verjaardag naderde en ik besliste mezelf dit cadeau te doen. Ik vond een naam (hieronder meer daarover) maakte een logo, ontwierp een website en zocht een zaal. Sommige dingen waren te grappig zoals de connectie honingbijstraat of nummer 19. Het zat allemaal goed en zo was het zaadje geplant dat nu door verschillende gevoed wordt.  

Na 9 maanden baarden we samen een nieuwe invulling. We werden een fellowship. Samen onderweg om onze eigen stem te (her)vinden. Nog steeds vertrekkende van het vrouwelijke maar niet langer limitatief. De focus verschoof van delen naar zang. 

Hoe de naam ontstaan is:

Mos Agaat

Mos agaat brengt schoonheid en vreugde in het leven. Deze vrolijke steen verfrist de ziel, laat leven in overvloed, geeft zelfrespect, gevoel van eigenwaarde en versterkt positieve karaktertrekken. De steen zet aan tot zelfexpressie, betere communicatie en brengt emoties in evenwicht. Het moedigt hoop en vertrouwen aan terwijl het de schoonheid in alles laat zien. Mos agaat laat met een positieve blik kijken, de wereld is ineens weer mooier en overvloed en liefde stromen weer naar je toe. Mos agaat is eigenlijk geen Agaat maar een Chalcedoon en kenmerkt zich door vele insluitsels van Dendrieten. Mos agaat heeft een fijne aardende werking en heeft een fijne zachte energie. Deze steen zet je fijn in het hier en nu en zorgt voor stabiliteit en balans tussen lichaam en geest. Deze steen is sterk verbonden met Moeder Aarde. Mos agaat versterkt je contact met de natuur en de aarde en bevordert je respect en liefde voor de natuur. Mos agaat stimuleert het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Dit bracht me bij de afkorting M A. 

Female circle

Een vrouwencirkel sprak me erg aan.  Zo kwam ik eerst bij V terecht. Eerst was het dan ook MAV. Voor mij die dyslectisch is was dit helemaal top. Toch zat het nog niet helemaal goed. Door er MAF van te maken was er plots die klik. Geef toe maf is toch extra leuk! Het symboliseert gelijk ook diversiteit door het gebruik van twee talen en dat is altijd fijn. Daarnaast ben ik best trots dat ik een beetje maf (anders dan gemiddeld) ben en was het helemaal rond.

Een vrouwencirkel sluit natuurlijk ook direct de helft uit. Een bewuste keuze. Zeker niet vanuit mannenhaat. Ze zijn schatten! Zijn er dan geen mannen welkom? Nee, dit is een vrouwen uitwisseling. Vrouwen zijn anders dan mannen en gaan anders met dingen om. Een zeer grote veralgemening die zeker niet altijd terecht is daar ben ik me bewust van. Op het moment toen ik hier zoekende naar was, had ik behoefte aan een vrouwen cirkel. Daardoor is het een cirkel voor iedereen die zich als vrouw identificeert. 

Musical artistic fellowship

Maf is zo een heerlijk woord met zoveel mogelijke invullingen. Om niet limitatief in onze naam te zijn en de verschoven focus te duiden werden we een muzikaal artistieke gezelschap. Fellowship is nog zo een prachtig Engels woord met zoveel gedragenheid. Als je de Nederlandse afkorting achter de Engelse afkorting zet krijg je “maf mag”. Hoe mooi is dat!

Het logo

Er zijn er verschillende. Eerste heb ik eigenlijk het logo voor de leden ontworpen. Ik wou er graag het vouw zijn in vertegenwoordigd, de link met de natuur, onze innerlijke, intellectuele en spirituele kracht en openheid om met elkaar te uit te wisselen. 

   

Om dan een cirkel van ons te maken :). Hier werd ons bovenste vlammetje of blaadje weg gelaten.

Ik koos bewust voor 7 omdat dit voor zoveel kan staan. De dagen, chakra’s, regenboogkleuren, en zoveel meer!

   

Het logo alleen, met MAF, met MAF Mos Agaat Femalecircle

Uiteraard kon een zwart wit versie niet ontbreken 😉

 

En het lid omringd door de anderen.